Desmitificant The Beatles

Li diu un noi a la seva parella: “mira, no sóc dels qui es dediquen a espiar (I’m not the the kind of guy who likes to play Big Brother), però he vist aquell que surt amb tu i t’he de dir que l’he vist amb una altra”. Continua dient-li : “no és la mena de persona que et convé, i m’agradaria apartar-te d’ell, discretament, així que, si us plau, dóna’m la mà, va, sí, dóna’m la mà i ens veiem a casa”.

Bé, aquest és més o menys el tema de la lletra de la cançó “Hold my hand,” els autors de la qual son els ja desapareguts The Rutles.

The Rutles són una genial paròdia de The Beatles, i es van donar a conèixer amb la pel.lícula “The Rutles, all you need is cash”(1978), on es revisa la història dels beatles, els mítics fab four (els “fabulosos quatre”, a la pel.lícula pre-fab four, els “pre-fabricats quatre”), des de la perspectíva de la ironia i l’humor. “The Rutles, All you need is cash” ironitza amb els desastres financers que sempre van acompanyar els quatre de Liverpool, i també amb el caràcter superficial de la beatlemania com a fenomen de consum de masses.

Hi apareixen perfectament recreats els escenaris mítics de la història de The Beatles: The Cavern, el Royal Albert Hall, les gires pels EUA, les aparicions als shows televisius, els carrers de Londres col.lapsats per les fans embogides… però les paròdies més impactants són les dels múmeros musicals. The Rutles vesteixen, es mouen i sonen talment com els seus referents reals, i cada cançó Rutle ens fa pensar com a mínim en dues cançons Beatle. Per exemple, la cançó a què ens referiem més amunt, “Hold my hand”, és un híbrid perfecte de “Eight days a week”,“She loves you” i “All my loving”, a banda que la lletra és una referència més que obvia a “I want to hold your hand.” Aquí, doncs, cal destacar la sensacional labor del compositor i lletrista Neil Innes.

Per tot plegat, “The rutles, all you need is cash”és un divertit joc de desmitificació dels hiper- mitificats beatles. Un joc de desmitificació  que tot beatlemaníac, present o passat, necessita experimentar.

Podriem arribar-nos fins al Youtube i descarregar el video de “Hold my hand” ( The Rutles – Hold my hand (1963)). I després podem intentar contestar la peregunta següent: qui hi ha realment darrera de The Rutles? Una pista: a ningú no li sona el “fals” Paul?

Anuncis

3 thoughts on “Desmitificant The Beatles

  1. Ei, però aquests no són els Monty Python??
    He aprofitat per a veure algun altre vídeo dels The Rutles.
    Jo sóc de The Beatles, ho reconec, a mi els Rolling no em diuen res. Però bé, he de reconèixer que m’agraden les cançons en quant a música, perquè el que són els lletres, quan et poses a llegir-les en serio són un vertadera m***a.
    Petoons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s