Bars d’homes

Darrerament freqüento molts bars. Faig temps en bars. Prenc cafès en bars. Miro la tele en bars. Bars dels anomenats “bars d’homes”, aquells  en què les  dones  de  l’edat que sigui se  solen sentir  incòmodes, entre tants borratxos  de gama  alta i  lascius  irrecuperables.  Bars d’homes on la tele  està encesa tot el dia, teles que semblen  ideades  per  difondre  exclusivament  canals  de  telemerda.  Bars  d’homes en què qualsevol home client seria intercanviable per l’home de darrera la barra. Bars d’homes en què inevitablement hi ha un home enganxat a la màquina escurabutxaques, un home de xandall superior color verd amb franges rosa i blanques a les mànigues, un home amb puro que atribueix la seva mala fortuna en les jugades a la distracció que li provoca la tele, just a sobre de la màquina de l’atzar monedil. Bars d’homes en què, si hi ha una dona és perquè aquella dona és com un home o perquè en el fons és un home. Bars d’homes on sempre hi ha un personatge que demana la urgent arrivada d’un altre Franco perquè la situació del país no hi ha qui l’aguanti. Bars d’homes on tots els homes tenen carnet d’entrenador de futbol, o si no en tenen no els fa falta perquè tots hi entenen més que tots els entrenadors de primera divisió junts.

Més: bars d’homes on algú sempre explica que d’ell no se’n fot ningú, i que què s’ha cregut aquell cabró, cabró que per cert mai està present en el bar. Bars d’homes perquè són homes sense dona. Bars d’homes perquè la dona els vol fora de casa tot el temps que sigui possible. Bars d’homes perquè la majoria són homes jubilats a qui ningú s’ha pres la molèstia mai d’ensenyar-los a treure un profit creatiu del temps.

Doncs bé, no es pensin que freqüento aquests bars per gust o devoció, no, tot el contrari. Els freqüento per pura obligació. Per obligació de resoldre un problema que m’atormenta derrerament i que es concreta en la pregunta “sóc normal?”

Resulta que jo solet no era capaç de respondre la pregunta, així que vaig començar a consultar llibres. I bé, els llibres no em van ajudar gaire, perquè tot el que hi trobava era massa teòric, tot eren disquisicions de caire filosòfic, i a mi la filosofia no m’interessa. Així que vaig pensar a preguntar dirèctament a la gent sobre què es considera normal o anormal, i comparar-me amb la resposta que més es repetís. Moda estadística, crec que es diu. Però bé, tal moda no va arribar a consolidar-se perquè tothom em responia coses diferents. Cansat i fastiguejat, vaig decidir preguntar-ho tan sols a una persona més, i acceptar com a bona la definició que em donés.

I així ho vaig fer. I la següent persona a qui vaig preguntar va dir-me: “vols saber què és normal i què no per saber si tu ets o no ets normal? Doncs freqüenta bars d’homes i treu tu mateix les conclusions.”

 

 

Anuncis

2 thoughts on “Bars d’homes

  1. L’altre dia vaig estar, una nit més, tres hores bevent whisky a una barra d’un restaurant xinés sense decoració folklòrica on hi ha xinesos que mengen i gent del barri que s’emborratxa. La cambrera és bonica i, quan te’n vas, sempre, sempre, et diu gràcies i fins demà. Allí vaig conèixer un senyor que deia que era mosso d’esquadra i que deia que era racista i que i què i que deia que si ens fotíem coca i que deia que si anàvem a un local d’striptise que ell coneixia.

    Potser ell et (ens) podria ajudar.

  2. Ara hi ha com una mena de “sortida d’armari” que consisteix a admetre que s’és racista. Consideren que el multiculturalisme és una bajanada pròpia de progres curts de gambals manipulats pels partits d’esquerra. Només desitjo que no acabi sent una tendència generalitzada, però sembla que és cap on anem. En aquest sentit, desitjo seguir sent ben anormal, donat que trobo poques coses més estúpides que el racisme. Potser el nacionalisme.
    Per cert, esgarrifós reportatge a 30 minuts (TV3) ahir diumenge sobre la tragèdia de Bòsnia. L’odi intercultural i el nacionalisme pot portar a desastres com aquell.
    Salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s