Memòria 1.1

No sé si aquell déu era un déu bo. No sé quines intencions el van moure a fer el que va fer. Perquè jo crec sincerament que si el déu del que us parlo hagués sigut un deu bo i omnipotent ho hauria fet millor.

Hi havia una vegada un deu a qui li agradava jugar a ser informàtic. Va crear un ninot bastant ben aconseguit i li va dir Humà. En va fer dos models, Humà Home i Humà Dona, i a tots dos els va dotar d’un sistema operatiu anomenat Intel·ligència. Es tractava d’un codi formal que permetia a la criatura humana realitzar accions mecàniques amb sentit. En les versions inicials del sistema, la 1.0 i la 1.1, les accions anaven encaminades bàsicament a l’autopreservació individual i a la preservació col·lectiva, o sigui, recerca d’aliment, obtenció i conservació de fonts calorífiques i energètiques i reproducció. Però inicialment, la criautura cometia molts errors. I era per manca d’una aplicació bàsica en la qual al principi el déu informàtic no havia pensat. A marxes forçades la creà: es tractava del programa Memòria 1.0.

Doncs bé, amb memòria 1.0 integrada en el sistema Intel·ligència 1.0 Humà va començar a funcionar força millor. Ja no cometia errors com el d’intentar menjar pedres o reproduirse a través de criatures no humanes com ara gallines o enciams. I així, el déu informàtic va poder-se relaxar una mica i trobar temps per perfeccionar tot el sistema global. En el seu moment,doncs, va crear Intel·ligència 3.0, un sistema operatiu que permetia integrar programes com Consciència 2.3 i Memòria 1.1.

Gràcies a Consciència 2.3 els fins de la pràxis humana es van eixamplar enormement, fins i tot diria que es van sofisticar. Ja no es tractava purament de preservar-se, sinó que Humà va poder decidir si encaminava els seus actes a la obtenció de metes com ara el prestigi, l’excel·lència, el poder, el saber, o la veritat. Fins i tot Humà podia obviar els fins primaris decidint no reproduir-se o fins i tot marcar-se finalitats contràries a la preservació per acabar duent una vida clarament autodestructiva.

Però el cas que vull comentar ve a propòsit del programa Memòria 1.1. El salt quantitatiu respecte de la versió 1.0 era molt petit, però qualitativament el canvi va ser espectacular. Ara Humà no solament podia retenir informació rellevant des del punt de vista pràctic (no menjar foc, no llençar-se per precipicis, mantenir la respiració, etc) sinó que podia conservar fets de la seva vida en forma de vivència. I no solament això, sinó que podia sublimar algunes d’aquestes vivències fins a donar-los la categoria de moment màgic, convertint-les en inspiració d’accions posteriors i de desitjos futurs. Així, gràcies a les vivències, la criatura humana podia relativitzar els seus objectius posteriors pensant que, havent viscut ja moments insuperables, tot el que li toqués viure posteriorment no seria més que una mena de bonificació existencial, com un premi inesperat i pòstum. I aquell déu trobà bona la seva obra i se n’anà satisfet a jugar a una cosa.

Però com us deia al principi, aquell déu la va pifiar, no sé si de bona o de mala fe, ja que no havia previst que amb Memòria 1.1 Humà quedaria penjat dels seus records daurats, i desitjaria amb tota la força del seu cor reviure’ls al preu que fos. Des d’aleshores Humà viuria atrapat en la presó de la nostàlgia. Melancòlic perdut crida al cel que vol tornar a la màgia dels moments perduts, però déu ja no el sent ni el sentirà mai més, perquè ja fa molt que s’ha oblidat d’aquell ninot ridícul i sentimentaloide.

Anuncis

One thought on “Memòria 1.1

  1. Existeix un nou programa dissenyat a la terra, no per un déu, sinó per una deesa.Es diu il.lusió 5.0 i integra funcions com ser feliç amb les coses més petites i disfrutar i assaborir tot això que es viu, cada passa, cada carícia, cada petó….aquesta versió només està només disponible pel gènere femení, ja que de les complicacions del génere masculí la deesa encara no ha pogut treure l’entrellat.
    Jejeje.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s