Llibre

 

Encara que pugui semblar el contrari, no sóc un blogger. Només algú que al cotxe hi porta una enganxina -avui tothom diu sticker– on hi diu “jo escric”. Res més. No tinc enllaços a altres blogs en el meu, tot i que he agrait que altres m’hagin enllaçat en el seu. Ja vaig dir en el seu moment que el que pretenia era que qui volgués llegir, aquí hi trobés alguna cosa. Una forma fàcil de fer públic un text.

Avui, que tanta gent té un blog, que tanta gent escriu, que tanta gent opina, que tanta gent creu que té coses interessant a dir, com per exemple les dimensions i aspecte del seu melic, jo em pregunto qui quedarà per, simplement, llegir.

Entre tots hem inflat innecessàriament la blogesfera. L’hem fet monstruosament dispersa, enganxosa, autista, i sobretot superficial i amb uns estàndards de qualitat més que dubtosos. Ja se sap, la massa desvirtua tot el que toca, i no és una afirmació elitista, és simplement una insinuació en el sentit que potser, i encara que sembli poc “democràtic”, huriem d’escoltar més les veus qualificades, les que tenen realment pes d’autoritat, i no tant la nostra o la de qualsevol veí mentre baixa l’escala per sortir al carrer.

Si tothom escriu… qui quedarà per llegir?

Per sort, i no ho oblidem, encara existeix on objecte anomenat “llibre”.

 

Anuncis

8 thoughts on “Llibre

 1. Hahaha. Ens critiques a tos els demés? Va home! Si això d’escriure és una bona teràpia! A la fi i a la cap, després cadascú escollirà el que li vingui de gust llegir.

 2. Ferran, fonamentalment no critico ningú, i per si ho semblava fixa’t que he parlat en primera del plural. Només reivindico no perdre de vista que els referents de la nostra cultura puguin seguir sent altres.
  Avui dia sembla que el que no és a la xarxa no existeix. I no és així, hi ha molta vida i molta realitat, i molta cultura més enllà de la blogesfera. Tot i que dins d’aquesta hi ha coses ben dignes i de gran valor
  Gràcies pel comentari.

 3. Ja ho havia interpretat així com dius. T’has exlicat prou be.
  De totes maneres, en això dels blogs, em fa l’efecte que escriuen els qui ja escrivien abans de que existisin (o haguesin escrit igualment si no hi fosin). Només que ara es pot ser una mica més exhibicionista.

 4. Bé… aquest és un tema complicat. Penso que està molt bé la democratització de la tecnologia, que estigui a l’abast de tothom. Sabem que té el perill de que es desvirtuï però de totes maneres crec en l’autoregulació i està clar que és una tecnologia força nova i plenament en expansió, doncs contínuament surten maneres noves de blogejar i fer arribar idees a gent que estigui interessada en llegir-les. D’altra banda penso que pot ser una bona oportunitat per apropar a la gent a la lectura, potser algú que no hagi llegit mai de forma asidua es troba amb un bloc com el teu i li agraden les petites històries que hi troba, poc a poc va buscant blocs semblants i al final passa a la literatura, als reculls de contes, a la novel·la… en format paper, sí 😉 Bé, pot ser també una manera de descobrir una habilitat d’un mateix que no coneixem i fins i tot, pot servir per a pensar, quan escrius pots fer escriptura automàtica com a voltes faig jo, però d’altres penses i reflexiones mentre escrius i això és bo. Està clar que dones la opció a la gent de dir ase i bèstia… però potser això també els servirà per a ser més crítics amb tot el que llegeixen i els envolta. Sí, abans tothom era entrenador i ara tothom pot ser periodista o escriptor… no pateixis, cadascú queda finalment al seu lloc.
  Petons i gràcies per fer-me reflexionar a principis de setmana 😉

 5. Precisament parlant de llibres i de lectura… avui ha sortit el veredicte del Primer Concurs de Microrelats de l’Fnac. Van haver d’extendre el termini de deliberació per la gran quantitat de relats enviats. No estic entre els 20 finalistes però està al nostre abast llegir-los. Només he mirat per sobre… però hi ha molta qualitat. Jaume, et recomano que et converteixis en lector dels textos finalistes i recuperis els ànims, el món es pot salvar… no està del tot perdut 😉
  http://multimedia.fnac.es/00ver/microrrelatos/finalistas.html

 6. Com que “spam”, Alegría?
  Doncs sí, certament tot té la cara positiva, que és la que tu has subratllat amb molt d’encert.
  Gràcies per la recomanació i pel link, hi passarem en algun moment, segur.
  I bé, no està tot perdut… si tu ho dius… 🙂
  Una abraçada i gràcies per llegir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s