Perspectiva

 

Parlar del temps que ja ha passat. Qüestió de perspectiva. Pots mirar des del principi, des de més endavant, o des del curs final dels camins.

Era de matinada, i no podía dormir. Sigilosament vaig deixar la cambra, el llit i el son de qui m’acompanyava. Vaig fer un equipatge mínim -una manta, una muda i un munt d’esperances. I les llums de l’alba em feren veure que el temps mai no passa en va, però que a voltes cal córrer, endavant, sempre endavant.

Abans d’agafar el cotxe i encarar la carretera encara vaig tenir temps d’escoltar aquells versos. Aquella cançó. Aquells versos que aleshores entenia que eren resum d’una filosofia de vida. Pero ara sé que de filosofies de vida no n’hi han. Només hi ha la vida de cadascú, la que fa, la que vol fer, la única que pot fer. Les místiques de l’aventura i la llibertat acaben per ser ficcions al servei del mercat, a dia d’avui. La gran aventura és la de qualsevol Robinson Crusoe, una aventura que no ha triat, l’heroïcitat del qual només és la seva capacitat de refer-se.

Però encara ressonen aquells versos -aquell vers concretament- i la destil·lació d’un pensament, que si perdura és que tenia força.

Qüestió de perspectiva, sempre. Només es pot mirar des del punt en què et trobes. I això ho determina tot.

 

Anuncis

5 thoughts on “Perspectiva

 1. Qüestió de perspectiva, no només estàs en el teu punt… quan arribes a poder caminar unes passes endavant potser elevar-te una mica, girar el cap i mirar enrere. Filosofies de vida totals potser no n’hi ha però sí que a mesura que anem passant i rebent cops ens adonem com a mínim d’allò que no volem, que no és poc.
  Bona setmana!!

 2. Alegría…
  Potser només és això. Potser ja és molt.

  Jesús,
  Sí, todo se lleva al presente. Recuerdos y expectativas. De eso se hace nuestro presente.

  Un saludo a los dos, y gracias una vez más

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s