Beneïts

Si sents que encara és hora de viure, viu. Si sents que encara és hora de ser genet d’un cavall amb ales puja al llom del teu Pegasus particular i obre els braços, sentint el vent del risc al teu rostre insaciable d’aventura i paisatges nous.

Si sents que encara és hora de sentir-te senyor de la vida, imposa el teu ritme i esgota’t en el batec extrem. Si els teus porus encara destil·len la suor del desig, beu de la font suprema que alivia la set de fondre’t amb la creació, que segur que un déu noble només ha pensat i ha creat per a tu.

Però si sents que el temps de marcar la terra sota els teus peus ja ha passat, seu al costat de la finestra i mira la tarda gris. Ja només pots recuperar, del fons de la teva motxilla de viatge, l’arracada de mirall dins la qual veuràs el sol esclatant mentre tu et banyaves a la bassa fresca. Aquell temps que ja ha passat. Aquell sol que no tornarà.

Si avui sona la música del pensament, pensa. Si et gronxa la fuga i el contrapunt, i entens el seu llenguatge suprem, para l’orella, que tot el que es mira amb els ulls de l’intel·lecte porta la marca de la pau, l’harmonia i l’eternitat.

Beneïts els moments de viure, i beneïts els moments de contemplar.

 

Música per al text: qualsevol obra de J. S. Bach

 

Anuncis

8 thoughts on “Beneïts

 1. Una de les seves Suites seria la mùsica més apropiada.

  Tot ho hauríem de mirar amb els ulls de l’intel·lecte!!! Llàstima que, a voltes, no en som capaços i ens deixem anar per rampells.

  • Cada cop tinc més la sensació que els anys afavoreixen aquesta postura. Si més no, el valor que té, encara que com dius a voltes ens costa.
   Ferran, benvingut de nou per aquestes llars.

  • Bueno, más que vulgar el pop y el rock es música terrenal, para el cuerpo, adrenalínica, para ir en moto por la vida… no solo de mente vive el hombre. toda música tiene su momento, creo yo.
   Saludos, Gerard, gracias por leer.

  • És possible, si li has trobat potser és que el té, però no volia de cap forma transmetre tristesa, només un estat contemplatiu, nostàlgic del temps que ja ha passat… que també és un enfocament vital. Però el temps que ha de venir també pot ser bonic i enriquidor.
   Miraia, gràcies per llegir i salutacions.

 2. estic d’acord que aquesta aptitud contemplativa s’adquireix amb els anys però hi afegiria que es tan o més enriquidora que la fase activa tot i que en general ens demanen que constantment estiguem en actiu. si us plau, més temps per mirar musaranyes.

  • Penso que de vegades l’activitat per l’activitat porta a desorientar-nos, i l’actitud contemplativa ens reorienta.
   Totalment d’acord, com dius, temps per mirar les mussaranyes.
   Badar és molt sa.
   PM, encantat de veure’t per aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s