Pau Reposat

Va créixer a l’ombra d’un eslògan que deia “qué grande es ser joven” i que servia per vendre texans. Va fer camí, mitja vida, sense preocupar-se gaire pel que deixava enrera, amb una certa sensació d’immortalitat, absorvint la saba fresca dels arbres, cremant la terra que havia trepitjat, penjat de l’ala d’un ocell de pas. Sempre hi havia un nou port que es deia Helena, amb un far encès tota la nit, que vetllava perquè que el seu vaixell no s’extraviés. I els bidons de gasolina que podia cremar dins del seu carburador semblava que no s’acabarien mai.

Però una tarda començà a caure la pluja fina, i el mirall li retornà una image escèptica sobre ell mateix i el fals mite de l’Eterna Joventut. Ara es deia Pau Reposat, i amb mirar en tenia prou; perquè l’endemà, si encara estava marcat al seu calendari, arribaria, tant si l’esperava com si no.

Dels quatre Beatles ja només en vivien dos, i pensà que el curs dels astres estava determinat per un full de ruta massa vell com per estar-hi massa atent.

I tot i que no havia perdut la il·lusió per res, finalment s’havia alliberat d’aquella ànsia.

 

Música per al text: Rain, The Beatles.

http://www.youtube.com/watch?v=lm9xqHjP0fw

Anuncis

2 thoughts on “Pau Reposat

 1. La teoria es discutible, la contraposición entre el mito de la eterna juventud, la ilusión y el ansia.Interesante.Murieron 2 Beatles, pero nacieron otros muchos grupos.Respeto tu querencia por los “clásicos”. Saludos.

  • El mito de la Eterna Juventud es bonito, como la gran mayoría de mitos. Lo que yo pienso es que el problema de los mitos está en creerselos.
   Sobre la ilusión, puede que sea el combustible que lo mueva todo, con independencia de las edades cronológicas.
   Los clásicos… de vez en cuando volvemos atras hacia ellos porque nos marcaron. Sé que tú también los aprecias, mientras sabes disfrutar de la música de hoy.
   Gerard, un saludo y gracias por leer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s