En tres

 

(Primera)

 

I després de la tempesta s’obre el cel, i torna el blau. I els núvols s’esfilagarsen, per ser presents testimonialment sota una forma indeterminada, tan indeterminada com els destins dels qui els miren. I les aus transiten, amb el seu aleteig desordenat, potser pensant que saben on van. La pau atmosfèrica, això sí, fa caure en l’oblit més extraordinari les turbolències ja passades. I ens sembla que la calma és el dret, és la normalitat; de tan acostumats com hi estem, senzillament.

 

(Segona)

 

Hi ha vida als autobusos, als tallers mecànics, rera les enormes carpetes dels petits estudiants. Hi ha vida de veritat en les llars de la vellesa, rera les olles amb cigrons i carn. Vida que busca un demà millor sota una mirada més amable, vida que troba el confort sota la roba dels llits, on les pells es toquen i on el fred de les nits tardorals es manté a ratlla.

Hi ha la petita vida, aliena a les grans batalles, a les mesquines batalles per dilucidar qui té la raó en qüestions intel·lectualment absurdes; espantoses i lamentables carnisseries de  ments que només saben odiar.

Hi ha qui només sap ser feliç sabent que hi ha algú altre més ruc, més ximple, més curt.

Hi ha aquella vida miserable, mentre la vida de debò, la petita, la de veritat, va fent el seu curs amb el cor net i ells ulls sincers.

 

(Tercera)

 

I al final, potser l’esforç per guanyar els llorers de la bellesa sigui l’únic que ens faci feliços i dignes, i ens deixi, al final del dia, dormir en pau i amb un somriure merescut als llavis.

 

Paraules Efímeres, 25 d’octubre de 2009

 

Anuncis

2 thoughts on “En tres

    • En la teva síntesi hi és tot, Gerard: el respecte, la dignitat, i l’acord amb un mateix. I crec que ja hi ha poc més.
      (hi ha la música, és clar… :;)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s