Tempesta

 

De sobte s’ha fet fosc, i per damunt de tres turons urbans han començat a córrer, com un apressat convoi, negres grumolls de núvols, a gran velocitat, d’esquerra a dreta, com si els fos urgent fugir d’algun perill, o com si tinguéssin una missió malèfica per acomplir, tan espessa, opaca i inquietant era la seva negror. Un veritable espectacle.

A baix, arran de terra, una fila interminable d’automòbils, corria en sentit contrari, anodins i repetits, obcecats per la mirada unidireccional dels fars encesos. També semblaven fugir d’alguna banda.

I de cop, la descàrrega: aigua violenta i caòtica, resultat d’una química atmosfèrica que ja no aguanta més la seva pròpia saturació.

I ara sembla com si ja no volgués ploure més, però com el malalt que se’n torna al llit sense haver fet net de les seves perturbacions internes, hi tornarà, més i més i més.

Ho escric tot en temps real, com se sol dir avui. Ho descric, més aviat, empès per la fascinació, per la certesa que tots els excessos es paguen, i tanta calor, tanta arrogància del blau inflat de llum, no podia ser ni massa perllongada ni molt menys definitiva. Aquí en tenim el resultat, aquesta tarda de les darreries de l’estiu.

I qui sap, demà potser la claretat i el cel infinit es prendran de nou la revenja, perquè aquest combat és etern.

 

Coda: amb cada canvi de cicle ens fem una mica més vells i deixem de ser, una mica, els que hem sigut.

Anuncis

4 thoughts on “Tempesta

  • També es pot veure com tu dius, Ferran…
   Quan ho vaig escriure tenia la sensació que cada cop que deixem enrera el cicle de la llum hem canviat una mica, potser perquè és quan intensifiquem les vivències…
   Encantat de saludar-te!

  • Doncs ahir quan llegia el teu comentari déu-n’hi-do la que va caure, igual que aquest migdia… amb la de tempestes que hem vist durant la vida i encara ens fascina l’espectacle…
   Gràcies per llegir, PM.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s