Igual que les altres (bombolles)

 

Abunden les vides planes, sense projecte. Abunden els qui no s’ho passen bé ni amb la feina, ni amb les formes d’oci que practiquen -gravitant totes elles a l’entorn del consum de masses- ni amb la xarxa de relacions personals dins la qual es troben entortolligats, sense haver triat ni decidit pràcticament. Abunda el desencís, la frustració, la desorientació. El malestar, la ganyota íntima davant del mirall, una ganyota de ressentiment i mala llet.

Al costat d’això, abunden els referents mediàtics, servits pels suports audiovisuals, en què el glamour, l’èxit, la popularitat i la fama són el denominador comú. I en comparació, el pobre poblador de la part central de la campana de Gauss sent com el seu fracàs s’accentua encara més. Fins que arriba la solució: la construcció d’un jo virtual que supera totes les misèries derivades de l’anonimat, l’avorriment, el buit i el fàstic. I és llavors que el poblador-massa passa a mostrar-se al món a través de l’aparador fictici de les xarxes socials, on la mentida és moneda de canvi, plataforma bàsica, terreny essencial, donat que “virtual” és tot allò que té la potencialitat de ser real però que no ha assolit el grau de veritat que calen a les coses per ser coses, i a les vides per ser vides. Però tant se val: tot és guay a Facebook.

I la mentida virtual acaba sent una cura paliativa, res més. El malalt existencial sap que al pas que va no té altre remei que seguir demanant crèdit al gran Banc de la Ficció. Però tal i com ha demostrat la realitat -la de debò- totes les bombolles peten, quan s’inflen en excés, i aquesta, la bombolla dels feliços fracassats, seguirà el mateix camí que totes les altres.

Coda: mentre em creguis, seguiré mostrant-me com no sóc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s