Manolo

 

M’han dit que t’han vist, i que estàs canviat. Que estàs gras, que costa reconèixe’t. M’ho crec. Fa temps que t’hem deixat de veure, i amb el temps la gent canvia, i més si ja passes de certa marca temporal en què els canvis físics s’acceleren.

Jo t’admirava. Et trobava autèntic, honest. Un artista que nedava bé entre les aigües farisees i perilloses del màrqueting. M’agradava allò que deies, al començament de les actuacions, amb la música ja sonant darrera teu, “hoy es una de esas noches que sacas tu silla a la calle, en el portal de tu casa, para tomar el fresco y hablar con los vecinitos y las vecinitas…” I així ens feies visualitzar la proximitat espontània, senzilla, i creaves el clima necessari perquè el discurs poètic fregués les pells.

M’agradava el teu sentit de la llibertat creativa. Sense casar-te amb ningú, quan volies feies, quan no volies no feies i ningú no sabia a on te n’havies anat, si estaves pintant, escribint, viatjant, o simplement badant amb les poques veles llatines que en cara queden damunt d’aquest mar blau i nostre. I sempre per sobre de friccions relatives a les identitats i als idiomes: parlant sempre en el que tocava parlar, sense abanderar res, i sense restar mai ni d’aquí ni d’allà. Tan sols tu i la teva proposta artística.

Van per a tu aquestes ratlles, Manolo, tot i que sé que mai no les llegiràs; venen mogudes per l’admiració a algú que ha sabut arribar, dir i marxar, sense fer soroll, deixant l’empremta corresponent, petita o gran, no ho sé, però única; mogut per l’admiració a algú capaç d’acabar una cançó amb uns versos tan carregats de llum, de força i d’optimisme com aquests, uns versos que haurien de ser a la capçalera de tots aquells que som de fàcil desànim quan les coses de la creativitat no ens venen ni fàcils ni rodades.

 

Sobre el cauce que secó

remaré.

Sobre el polvo al avanzar abriré

camino al mar”

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s