Sau

 

El Parador de Sau ofereix, des de les seves millors habitacions, una vista damunt del pantà del tot espectacular. La massa d’aigua se’ns apareix emmarcada per capes muntanyoses superposades, de tons vaporosos, violacis, grisosos, blavosos, talment com tramoies del paisatge, com braços de la terra que entren dins l’aigua encalmada, talment com un fiord aillat i solitari. Un fiord que ignora, segurament, que a la seva esquena hi ha -tot just a cinquanta quilòmetres- un Mediterrani lluminós, obert a un món diferent, policromat sota els tons del sud. Ell, el pantà de Sau, és Nord, carregat de tons septentrionals, en amalgama coronada per la brumositat que va i que ve, en forma de filagarses de núvol que van i venen lluïnt la seva espessor, deixant espais de treva per a què alguna ullada de sol ressalti la bellesa essencial de tot el conjunt. Però passat aquest breu lapse, esvaïda la il·lusió efímera, torna el vapor, el misteri i la profunditat.

A l’altra banda del pantà, ben a prop de la presa, hi ha, submergit sota l’aigua, l’antic nucli de Sant Romà de Sau, amb el seu inconfusible campanar romànic. En èpoques de sequera les aigües mostren el conjunt arquitectònic en la seva totalitat, però aquests dies només se’n pot apreciar la punta del campanar, i encara si algú t’ha explicat que es pot veure i t’hi fixes. Això indica que la salut hídrica del territori és bona, i transmet la tranquilitat que quan a l’esquena del pantà de Sau, allà on el mar és blau i l’estiu és xafogós la calor apreti, tindrem una reserva de dutxes possibles per alleujar-nos la incomoditat de les pells enganxoses i les nits difícils.

De moment, des de Sau, el confort de dormir amb flassada i la sensació de privilegi de saber que al matí següent, en obrir el balcó de l’habitació, l’espectacle visual restarà allà, intacte, un pèl diferent, però igual que ahir i que sempre.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s