Estrany dietari (5)

Divendres 6

Per primera vegada participo d’un festival de jazz amb cert renom, la Mostra de Jazz de Tortosa. Hi actuo amb ACTrio, format pel bon amic Albert Caire i per un baterista, Carles Domingo, que no coneixia d’abans i que m’ha fet l’efecte de ser un noi honest i carregat d’optimisme, malgrat els anys que porta en aquest ingrat món de la música com a professional.

No actuem en un dels escenaris centrals del festival, sinó al Castell de la Zuda, que igualment és un espai bellíssim, espectacular, amb una vista impressionant sobre la ciutat. Des d’aquella alçada, Tortosa apareix sotmesa a l’autoritat del riu. L’Ebre captura la contemplació de l’espectador, que inevitablement en ressegueix el curs sud enllà, fins que el perd en l’horitzó. Llavors, sense veure’l, se li apareix el mar.

L’actuació transcorre bé, i l’actitut del públic és discreta i  fins i tot agraïda.

Dissabte 7

Si Tortosa és el Nord -del Sud-, el seu Sud natural és el Delta.

Per gentilesa d’en Joan, que ens hi porta en cotxe, passem un matí per les extensions del sud del Delta de l’Ebre, verdes i planes, calibrant quantes paelles es podran fer a partir d’aquelles tijes d’arrossar que surten un pam i mig de l’aigua. Arribem fins a la platja del Trabucador, aquell imperceptible filet de terra que en els mapes crida tant l’atenció, que uneix aquella illa petita amb el delta en si.

Passem per Poblenou del Delta, un poblet fet de casetes blanques amb pati interior, de palmeres i de flors arreu. La gent, tranquila i desvagada, espera, asseguda a la porta de casa, en grupets de quatre o cinc veïns, que arribi l’hora de fer alguna cosa. Petit restaurant amb olor de marisc i de sofregit potent. El blanc, el verd, el blau, el sud del Sud. Les olors i la conversa, la sensualitat a la pell, l’airet que alleuja la llepada de la xafogor. Mediterranitat real, autèntica, fora del marc mediàtic de l’anunci de cervesa, que simplement vol seduïr-te amb el recurs de sempre: cossos eternament joves i atmosfera de despreocupació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s