Àngels

Hi ha persones a qui la precarietat material, l’austeritat obligada, la manca de mitjans, lluny de convertir-les en éssers ressentits, revengistes i mesquins, els ha fet bons, bons d’arrel, bons d’intencions, de paraula, de fets, persones per a qui sempre abans són els altres. Són àngels, i les seves ales no es veuen perquè són transparents, però hi són.

A vegades transmeten la seva meravellosa forma de ser a la seva descendència, i malgrat que aquesta ja no hagi hagut de viure cap precarietat, ha rebut, trensmèsa per l’ADN, una bondat que és còpia, rèplica exacta d’aquella. Persones que quan miren entenen què passa dins el cor i el cap dels altres, quina mena de torpeses hi habiten, i no jutgen, només miren, entenen, ajuden, i tal i com com els han ensenyat, la seva força emocional sempre va del tu al jo, i mai a l’inrevés. Els mou un fi de bé generós, gratuit, corprenedor, inexplicable. 

Però és tan tosca la massa humana per entre la qual s’han de moure aquests angelets, tan lamentablement nècia, tan obscènament obtusa, que el que és insòlit és que no se’n cansin i marxin volant. Sovint ens ho mereixem. Que no s’hagi produit mai la migració dels angelets no significa que no puguin emprendre el vol qualsevol dia, quan amb la serenitat de sempre determinin que pel nostre bé el millor que poden fer és deixar que nosaltres sols gestionem el mar d’insensatesa que de mica en mica, d’abús en abus, hem volgut construir.

 
Anuncis

2 thoughts on “Àngels

  1. M’ha encantat el post. Et felicito per aquest blog tant interessant. Les idees que exposes i els pensaments fets paraula dónen per pensar i gaudir llegint, que en els temps que corren no és poc. T’animo a que segueixis, m’alegro de trobar-te per aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s