Actualitat

Qui diu que no li agrada la televisió t’està dient que no li agrada el món on viu.

Qui no veu la televisió segurament vol veure el món des dels seus propis ulls, abans que la televisió (i la premsa i la ràdio, però sobretot la televisió) s’encarregui de fabricar-li una “actualitat”, és a dir, un estat de fets gerarquitzats en funció d’un criteri d’importància.

Pregunto: és important allò que li passa a un individu o allò que els medis diuen que li passa?

Posem per cas: una persona, mentre està dinant, veu com un informatiu obre la seva edició amb un titular destacat: enorme agitació en els mercats financers. Sona a  catàstrofe, a situació preocupant, inquietant, amenaçant, fins i tot. Aquella és, sembla, l’actualitat del dia. Però jo pregunto: el problema qui el té? L’individu que dina o els mercats financers? I continüo preguntant: s’ha de preocupar severament, ha d’alterar el seu equilibri emocional aquella persona que s’ha sabut consolidar un present, que ha sabut preservar un talent, una ocupació i uns estalvis? Ha de ser víctima de l’alarmisme una persona cabal, sensata, ben inserida en el teixit social senzillament perquè un telenotícies aquell dia pregona que la prima de risc ha baixat uns quants punts de cop? Ha d’atravessar-se-li el dinar? Ha de desvetllar-se i no poder fer la migdiada plàcidament com es mereix o senzillament com li dóna la gana de fer-la? Ha d’acabar sent aquesta la seva actualitat?

Música per al text: Eclipse de mar, Joaquín Sabina

Anuncis

2 thoughts on “Actualitat

  1. La culpa de tot és dels polítics…Han fet que l’economia estigui com esta actualment. És una vergonya, aquí paguem però no rebem res, al contrari, cada cop rebem menys

    Hem d’aconseguir entre tots que aquest país torni a una mentalitat d’esforç i de que tot necessita un mínim de treball

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s