Confondre’s d’enemic

Ahir al matí vam anar a l’Hospital de Sant Pau a veure el fillet acabat de méixer -el segon- dels nostres amics S. i T. Mentre la C. feia la visita, jo m’esperava amb el nostre fill P. en un dels vestíbuls de l’edifici.
El nou Hospital de Sant Pau, de construcció recent, és un edifici espaiós, diàfan i molt lluminós. Hi predomina el vidre i el marbre, i té dos considerables celoberts amb vegetació. En crida l’atenció, sobretot, l’amplitud, o si més no l’efecte d’amplitud que els arquitectes hi han sabut donar. Recorda d’una manera molt clara una terminal d’aeroport. Diria fins i tot que les butaques que hi ha, repartides en grups per la superfície de l’immens vestíbul, són les mateixes de la terminal nova de l’aeroport de Barcelona.
Aquest panorama tan polit i ben escairat es veu alterat d’una manera força barroera per un seguit de llençols reivindicatius penjats d’algunes parets i llocs alts de l’edifici. Demanen, fonamentalment, millors condicions de treball per al personal de l’hospital i millor qualitat assistencial. S’hi fa molt esment a les famoses retallades i fins i tot s’hi demana la dimissió del conseller de sanitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Boi Ruíz.
De tota aquesta esquitxada de llençols, em fixo en un, particularment mal girbat, enganxat amb trossos de cinta americana damunt d’un dels vidres del celobert. Hi diu:
“El jovent amb la sanitat pública”. Signa el missatge l’Assemblea del Guinardó del col·lectiu Arran. I a sota, encara s’hi pot llegir: “Sense lluita no hi ha futur”.
Penso uns segons en aquesta frase. Sense lluita no hi ha futur. Segurament sigui una afirmació del tot certa. Molt poques coses te les donen fetes, i tot cal treballar-ho, lluitar-ho. Per tant, d’aquesta frase se’n pot fer lema i bandera amb tot el fonament del món. A mi el que em fa por, però, és que no s’estiguin equivocant d’enemic, els joves de la pancarta i tants d’altres, joves i no tan joves. Confondre’s d’enemic és una forma ben estúpida de malaguanyar esforços en pro d’una derrota segura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s