Aquests dies

Aquests dies, just començada la tarda, la llum decau d’una forma sobtada. Ho fa, però, amb una gran calma, amb una serenitat discreta i carregada de dignitat. Les formes de les coses van adquirint una definició cada vegada més precisa, més exacta, i quan arriben a tenir una visibilitat purament conceptual desapareixen, totes en conjunt, cobertes per l’apagada general que cau amb perfecta sobrietat. De cop s’ha fet fosc. Encara no són ni les sis.
Les llums de la ciutat apareixen, amb la seva mandra ataronjada, subtilment titil·lant, al capdamunt dels fanals. En algunes finestres s’hi mou la llum blanca, neguitosa, de vegades acompanyada del cromatisme inquiet d’un televisor. Alguns balcons tenen intermitències lluminoses per les tirallongues de llumets de Nadal que els decoren.
Si baixem al carrer, deixondits per la llum dels rètols i els aparadors, tindrem la sensació que la menudesa humana ha sabut guanyar-se un merescut confort, una petita prosperitat. Les botigues, els carrers amb molta presència de comerços, llum blanca sota un cel negre, faran sentir menys trist el solitari, i faran lluir encara més l’esperit dels qui caminin amb la il·lusió escrita al front, la il·lusió que els injecta diàriament el sentit que han sabut trobar en les coses que fan i sobretot en els altres.
I si no baixem, a casa hi ha el llumet tènue, digne guardià, testimonial, mentre tota la resta està en la foscor absoluta. Vetllarà el cafè, la lectura, el recolliment, la reflexió, el procés de les coses interiors que es van posant a lloc. El confort del tedi. La felicitat menys eufòrica i la més real.
D’aquí a sis mesos tornarà la llum còsmica, tornarà a esclatar-nos a la pell, i semblarà que no se n’havia anat mai. Però entretant gaudim del seu revers més savi. Assaborim-lo amb el plaer del recolliment i la interioritat.

Desitjo un bon any 2016 als qui entreu aquí a llegir i a veure què dic. Una abraçada.

Paraules efímeres, finals de desembre de 2015.

Anuncis

2 thoughts on “Aquests dies

  1. Consigues que lo cotidiano parezca fascinante.

    ¡Muchas felicidades! A ver si nos vemos pronto y te invito a un café para ponernos al día 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s