Passeig de Gràcia-Consell de Cent

Entro al carrer Consell de Cent, deixant enrere el Passeig de Gràcia. Aquest migdia Barcelona presenta un cel d’un blau intens, quasi marí. El sol, pletòric, reparteix una llum poderosa, triomfant, que es filtra a través de les fulles dels plàtans i les acàcies, fent-les esclatar de verdor intensa. Aquesta lluminositat d’ensomni es complementa amb una brisa suau, quasi imperceptible, fresca, carícia per a les pells. Tota amenaça de xafogor, avui, és irreal, inexistent. Veig grups d’estrangers, tots rossos, que caminen en direcció contrària. Penso que per a ells Barcelona, avui, ha de ser una mena de paradís.
Consell de Cent és un carrer de restaurants. També de galeries d’art. La majoria de restaurants tenen, damunt l’ampla vorera, una terrassa de quatre, cinc, sis taules, ocupades totes, que donen a la passejada una agradable sensació d’ordenada vitalitat. Copes de cervesa, vermuts negres. En cada xamfrà una cerveseria o bar modern, amb marca d’autor, ben dissenyat. Intento determinar si en algun d’aquests establiments, un cop hagi acabat la gestió que em portarà fins al carrer Villarroel, m’aturaré a dinar.
Superat el carrer Aribau, l’escenografia canvia. Apareixen els establiments d’orientació gay, ja sigui per oferir roba, massatges, elements per a la musculació, o barberies. Aviat, a Villarroel, entro a l’oficina corresponent i faig el dipòsit dels quatre llibres que porto al damunt.
De tornada decideixo que entraré al restaurant Flamant, del carrer d’Enric Granados. Hi entro, però no m’hi quedaré. Surto. Al final dinaré al Restaurant Ponsa. El perquè ja l’explicaré en un altre moment, però de moment dic que val més boig conegut que savi per conèixer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s